Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ο Ελληνας Mr Baywatch

Είναι ακαδημαϊκός και ο μικρότερος σε ηλικία παγκόσμιος νικητής του βραβείου «Paragon Aquatic Safety Award». Είναι ο πρώτος μη Αμερικανός που μπήκε στο International Swimming Hall of Fame των ΗΠΑ για τη «διαπρεπή προσφορά του στη ναυαγοσωστική και την ασφάλεια στο νερό παγκοσμίως». Ο λόγος για τον δρ Στάθη Αβραμίδη που έγραψε για την πατρίδα μας τη δική του χρυσή σελίδα στο πάνθεον της Παγκόσμιας Ναυαγοσωστικής.

Ο 35χρονος δρ Στάθης Αβραμίδης είναι επισκέπτης ερευνητής στο Leeds Metropolitan University στην Αγγλία και εκπαιδευτής βρεφικής κολύμβησης, ναυαγοσωστών/εκπαιδευτών στην Ελλάδα. Φέτος βραβεύτηκε από το International Swimming Hall of Fame, έναν οργανισμό που βραβεύει κάθε χρόνο από το 1965 στη Φλόριντα της Αμερικής τους σπουδαιότερους Ολυμπιονίκες σε αθλήματα υγρού στίβου, παράγοντες, προπονητές, συγγραφείς και διαπρεπείς προσωπικότητες σε θέματα ασφάλειας στο νερό και ναυαγοσωστικής. Για τους Αμερικανούς τα βραβεία υγρού στίβου έχουν την ίδια ακριβώς αξία που έχουν τα βραβεία Οσκαρ.

Πρόσφατα μάλιστα ολοκληρώθηκε το αγγλικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «STATHI» που ως κεντρικό θέμα έχει τη ζωή και το έργο του δρ Στάθη Αβραμίδη στον υγρό στίβο και τη ναυαγοσωστική. Το περιεχόμενό του, που χαρακτηρίστηκε από τον σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Baywatch» Γκρεγκ Μπόναν ως φανταστική ιστορία για ταινία, προβάλλει με χιουμοριστικό και συγκινητικό τρόπο όλη την πορεία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τις μέρες της απόγνωσης, μέχρι τον θρίαμβο. Πρόσφατα, ο Βρετανός πρεσβευτής δρ Λάντσμαν OBE, ως εκπρόσωπος της Βασιλικής Κοινοπολιτείας Διάσωσης τον τίμησε με τρία κορυφαία κοινοπολιτειακά βραβεία.

Σε ηλικία 35 ετών, μέσα από οικονομικές αντιξοότητες και χωρίς να γνωρίζει αγγλικά, ο Στάθης κατάφερε να διακριθεί σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Στέφθηκε πέντε φορές πανελληνιονίκης υδατοσφαίρισης με τον Ολυμπιακό. Εργάστηκε ως μοντέλο σε τηλεοπτικά σόου, φωτογραφήσεις και την πασαρέλα. Βραβεύτηκε σε τέσσερα εθνικά διεθνή αντρικά καλλιστεία ομορφιάς. Εγινε μέλος σε δεκατρείς οργανισμούς επτά χωρών. Εχει στο ενεργητικό του πάνω από 180 δημοσιεύσεις και επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Πραγματοποίησε ογδόντα ναυαγοσωστικές επεμβάσεις. Απέκτησε περισσότερες από 120 πιστοποιήσεις από δεκατρείς χώρες σε θέματα ασφάλειας και διάσωσης. Εμφανίστηκε επανειλημμένα σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια ως προσκεκλημένος ομιλητής. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές και έγινε λέκτορας σε αγγλικό πανεπιστήμιο, ενώ έχει βραβευτεί τριάντα μία φορές σε επτά χώρες για το έργο του.
ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...