Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

50 χρόνια bunny girls

Logo of PlayboyImage via Wikipedia

Κούνησαν για πρώτη φορά τις ουρίτσες και τα αφτάκια τους πριν από μισό αιώνα σερβίροντας ποτά στο πρώτο «Playboy» Club, που άνοιξε τις πόρτες του στο Σικάγο. Ο ιδανικός πελάτης ήταν ένας άνδρας με στιλ και παχυλό πορτοφόλι, όπως λέει ο «εγκέφαλος» Χιου Χέφνερ. Ο 84χρνος Mr Playboy είδε την έμπνευσή του όχι μόνον να πετυχαίνει αλλά να επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και μυριάδες άλλες πόλεις και περιοχές του κόσμου.

Τα «κουνελάκια», τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει καθαρά, υγιή, όμορφα κορίτσια της διπλανής πόρτας, αποδείχτηκαν τεράστια επιτυχία χάρη στην εμπνευσμένη στολή τους. Πίσω από την ιδέα των «κουνελιών» ήταν ο Βίκτορ Λόουνες, διευθυντής του «Playboy» Club του Λονδίνου. Εκείνος σκέφτηκε οι σερβιτόρες να φορέσουν baby dolls και η μητέρα τής τότε κοπέλας του έραψε την πρώτη στολή. Ωστόσο, ο Χέφνερ έβαλε τη δική του πινελιά ανεβάζοντας πιο ψηλά το κόψιμο στους μηρούς και προσθέτοντας την ουρίτσα και τα αφτιά. Αποτέλεσμα; «Το να γίνεις κουνελάκι σε κάνει celebrity» λέει χαρακτηριστικά ο Mr Playboy Χιου Χέφνερ. Και όπως έδειξε η ιστορία, δεν έχει άδικο.

Υπάρχουν και κανόνες


Ο αδελφός του Χέφνερ, ο Κιθ, ήταν εκείνος που έφτιαξε τον «Κουνελο-οδηγό», ένα βιβλιαράκι δηλαδή με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί κάθε «κουνελάκι» που θα εργαζόταν στα κλαμπ. Εκτός από τις οδηγίες για το ντύσιμο και τη συμπεριφορά, υπήρχαν ακόμα και οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να στέκονται τα bunny girls, με ενωμένα τα πόδια, τεντωμένη την πλάτη και τους γλουτούς, να «χύνονται» νωχελικά. Οι γονείς πολλών από τα κορίτσια πίστευαν ότι οι κόρες τους απλώς είχαν γίνει… πόρνες. Αυτό δεν ίσχυε. Ο κανόνας έλεγε ότι απαγορεύονταν τα ραντεβού με τους πελάτες. Βέβαια, όπως κάθε κανόνας, είχε και αυτός τις εξαιρέσεις του. Οι «καλοί πελάτες» είχαν δικαίωμα να ζητήσουν ραντεβού με το «κουνελάκι» της επιλογής τους. Και τα bunny girls δεν έλεγαν όχι, ιδίως αν έβλεπαν πως ο υποψήφιος ήταν άνδρας τον οποίο θα μπορούσαν να οδηγήσουν μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου...

Οι «συνταξιούχες»


Οι περισσότερες ζουν μια ευτυχισμένη ζωή. Συχνά μάλιστα, διοργανώνουν reunion parties ή πάνε παρέα διακοπές. Ενα παράδειγμα είναι η εκδρομή στην Ιταλία που έκανε ένα πρώην κουνελάκι για να γιορτάσει τα 60ά γενέθλιά του. Μαζί με άλλα πρώην bunnies, επισκέφθηκαν την Ιταλία, όπου έμειναν σε ξενοδοχείο που ανήκει σε πρώην «κουνελάκι». Πέρασαν καλά, θυμήθηκαν και γέλασαν, ενώ με ευχαρίστηση οι επισκέπτριες είδαν ότι η πρώην συνάδελφός τους είχε υιοθετήσει το στιλ των «Playboy» Clubs για τις στολές των κοριτσιών που εργάζονται στο ξενοδοχείο της.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...